Najam Čamca Pored Vele Luke I Posjet Predivnim Otocima

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Ako odlučite početi istraživati otok Korčulu i nalazite se blizu Vele Luke najam čamca u Karbunima može biti prvi odabir za otisnuti se na veliko plavo more.

Ako krenete jugoistočno od Vele Luke, doći ćete do uvale Karbuni, s prekrasnim otočjem u arhipelagu koji se pruža uzduž cijele uvale. Mnogi od tih otočja kriju zanimljiva mjesta za kupanje ili ronjenje u bistrom plavom moru. U nastavku slijedi nekoliko naših prijedloga za istražiti na otočićima oko Karbuna i uvale Nova.

1. Pejzaž poput lagune oko otoka Pržnjaka

Najam Čamca u Blizini Vele Luke u Karbunima i Posjet Otoku Pržnjaku

Ovo je sigurno jedno od najpoznatijih mjesta oko Karbuna. Područje poput lagune, s kombinacijom pijeska i žala krije mnogo nijansi tirkizne i plave boje. Uistinu, jedan djelić raja na Zemlji.

2. Skakanje iz stijena na jugoistočnom dijelu Trstenika

Vela Luka Najam Čamca - Adrenalinski Skokovi u More u Karbunima Na Otoku Trsteniku

Ako ste ovisnik o adrenalinu, jugoistočni dio otoka Trstenika ima dio sa stijenama visokim oko 10 metara i dubokim morem koji lokalci poznaju i koriste za skakanje u more. No, savjetujemo oprez ako odlučite skočiti!

3. Ronjenje uz južnu obalu Trstenika

Najam Čamca u Veloj Luci Blizu Prekrasnog Otočja - Istražite Obalu Trstenika

Južna obala otoka Trstenika također krije i podmorske pejzaže zanimljive za ronjenje. Postoji dio gdje morsko dno naglo završava i pad ide duboko u morske dubine. Ovdje ćete vjerojatno naići i na razne vrste riba i na ostale morske stanovnike 🙂

4. Branje kapara

Branje Kapara U Uvalama Karbuni i Nova Najam Čamca Vela Luka

Planirate odmor na Korčuli prije početka ljeta u 6. mjesecu? Osim velikog broja sunčanih dana, ovo je pravo vrijeme za ponijeti sa sobom lijepu količinu kapara. Ovo povrće u obliku bobica može se ukiseliti i koristiti kao zanimljiv dodatak salatama ili kao začin mesnim i pogotovo ribljim jelima te jelima od plodova mora. Kapare rastu na otocima oko Karbuna. Savjetujemo da krenete iz Lukovca i s malo sreće pronaći ćete ih cijelu hrpu!


Budući da je ovaj dio blizu Vele Luke Lido najam čamca ima ispostavu također u Karbunima za najam raznih vrsta čamaca i glisera. Na ovaj način možete krenuti u istraživanje obale Korčule direktno iz Karbuna. Najam čamca u Veloj Luci može biti vaš izbor i ako ljetujete u obližnjoj uvali Nova. Odaberite željeno plovilo ovdje i istraživanje velikog plavetnila oko Vele Luke može započeti!

Najam Čamca Vela Luka U Obližnjoj Uvali Karbuni