Istražite Badiju I Lumbardu Rent A Boat Opcijom

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Kamo krenuti ako se odlučite za rent a boat opciju na Korčuli? Obala je dugačka i s mnogim mjestima za razgledavanje sa sveprisutnim bistrim plavim morem. U ovoj objavi, predlažemo rent a boat opciju za doživljaj Lumbarde i Badije! Pripremite se za istraživanje pješčane plaže u Lumbardi i otočića Badije.

Pješčana Plaža Lumbarda Odlična Je Za Rent A Boat Izlet
  1. Dolazak u Lumbardu – rent a boat opcija
  2. Dolazak u Badiju – rent a boat opcija
  3. Rent a boat opcija za istraživanje Lumbarde s Lido rentom

Ako odlučite započeti doživljaj Lumbarde s rent a boat opcijom iz npr. Prižbe, primjetit ćete da obala prema istočnom dijelu otoka Korčule ima nekoliko skrovitih mjesta i uvala s plažama. Ova mjesta su zanimljiva za napraviti predah i zaplivati u svim nijansama plave.

Dolazak u Lumbardu – rent a boat opcija

Na putu prema istoku slijedeći stjenoviti obalni pojas doći ćete do pješčane plaže Pržina u Lumbardi. Može se lako prepoznati jer se bijele i sive boje kamenite obale u ovoj uvali spajaju sa smeđkasto zlatnom obalom. Upravo ste stigli na prvo odredište na vašem rent a boat izletu!

Doživite Pješčanu Plažu U Lumbardi S Brodovima Iz Lido Ponude

Dok ste unutar uvale, obavezno je usidriti plovilo izvan pojasa koji ograničava područje za kupače. Morsko dno u ovom području je pjeskovito i velikim dijelom relativno plitko kad se pliva prema plaži. Pješčana plaža u Lumbardi je jedina pješčana plaža na otoku i jako je popularno mjesto. Ovdje se nalazi teren za odbojku na pijesku za zaljubljenike u sport. Tu je i nekoliko kafića: jedan se nalazi pored terena za odbojku na pijesku te drugi koji je također u neposrednoj blizini plaže, tik uz obalu.

Kafići i ostala ponuda na pješčanoj plaži Pržina u Lumbardi

Prvi kafić je također i fast food restoran koji je otvoren tijekom ljeta i nudi jednostavna jela. Ima veliku terasu s lijepim pogledom na plažu i uvalu. Tijekom prethodnih godina na plaži su se nudile i dodatne usluge poput masaže.

Drugi kafić nalazi se uz more na obali i nudi koktele, izvrsne za opuštanje tijekom ljeta ili za početak večernjeg izlaska. Pogled iz ove točke je vrlo lijep jer se sjedi tik uz more na obali.

Kao dodatnu aktivnost u Lumbardi preporučamo prošetati stazama kroz vinograde na ravnici u središnjem dijelu ovog kraja koji vodi do centra Lumbarde. Vinogradi se sastoje većinom od sorte grk, čija loza raste iz pjeskovitog tla.

Za obitelji s djecom koje odluče posjetiti plažu Pržina, tijekom proteklih ljeta na moru je bio usidren dvorac-igralište na napuhavanje, usidren nedaleko od obale te je bio vrlo popularan među mlađom populacijom.

Obavijest vezano za vjetar i plažu Pržina u Lumbardi

Vodite računa da bi na plaži moglo biti valovito kad puše vjetar iz smjera juga i jugoistoka. Molimo uvijek unaprijed pogledati vremenske prognoze za procijeniti najbolje vrijeme izleta u ovaj kraj.

Dolazak u Badiju – rent a boat opcija

Ako nastavite vaš izlet oko najistočnijeg dijela otoka i sjevernih uvala Lubarde, doći ćete do arhipelaga ispred grada Korčule. Ovaj predio sastoji se od mnogo otoka i otočića, od kojih je jedan Badija.

Samostan Na Otoku Badija

Badija se nalazi nešto jugoistočno od starog grada u Korčuli. To je jedan od najvećih otoka od brojnih otoka koji su raštrkani oko otoka Korčule.

Impresivan samostan nalazi se na južnom dijelu otoka. Karakteriziraju ga zanimljivi arhitektonski segmenti i umjetnine. Blizu se nalazi riva i nekoliko mjesta koja su pogodna za kupanje. Uz spomenute znamenitosti, otok Badija ima šetnice koje su odlične za istraživanje prirode jer je većina otoka pokrivena šumom. Mnoge od tih staza vode do plaža na drugom dijelu otoka te su malo izdvojenije. Franjevci su nastanjivali ovaj otok do 1960-ih kada je postao sportski centar. Otok je vraćen franjevcima ranih 2000-ih. Tradicionalna procesija čamcima zvana perdun održava se 2. kolovoza.

Za vrijeme boravka u ovom kraju, savjetujemo pristati uz obalu i istražiti uličice starog grada Korčule. Od ostalih otočića u ovom području, u zadnje vrijeme su sve popularniji Vrnik i Moro, od kojih Moro postaje sve popularniji zbog svoje slikovite plaže.

Za brzo doći do područja oko Korčule i Lumbarde, savjetujemo naše glisere ili gumenjake za najbolje iskustvo.

Rent a boat opcija za istraživanje Lumbarde s Lido rentom

Rent a boat doživljaj Lumbarde i Badije iziskuje planiranje, pogotovo što se tiče smjera vjetra. Put do Lumbarde i Badije iz, primjerice, našeg sjedišta u Prižbi traje nešto duže vrijeme nego običan izlet u blizini. Također, kontaktirajte nas za dostavu glisera i gumenjaka ako ste iznajmili apartman u Lumbardi i htjeli biste istražiti više arhipelaga oko grada Korčule i Lumbarde s Lido rentom.